Ralf’s Blog – first post

Ralf Onvlee

Nog een blog?

Een blog… nog een… Ja! Het web staat er vol mee… Toch schrijf ik ook mijn stukje, omdat ik denk dat ik iets toe te voegen heb aan de overdaad van meningen, adviezen en andere blogs op t web.

Waarom?

Omdat ik ten eerste het gevoel heb dat ik dingen wil opschrijven. Ik ben een druk baasje, en ik heb de behoefte dingen van me af te schrijven.
Ten tweede hou ik van schrijven en woorden. Maar ik doe er (te) weinig mee, en dus zal ik ook nooit beter worden in dat wat ik leuk vind, dan wat ik nu ben. Oefening dus.

Waar ben ik druk mee ?

Ik werk 32 uur per weel als financieel medewerker bij een anti-leegstand bedrijf. Daar zal ik niet veel over schrijven, maar t kost tijd, dat werken.
Daarnaast ben ik man van Lyanne en papa van Vigo, ons nu bijna 2 jarige zoontje.
Ik ben in de weekenden (regelmatig) aan het werk als Divemaster. Dat is hobby, maar ook werk. Althans, t verdient zichzelf terug zal ik maar zeggen.
Daar-daarnaast heb ik (way too many) hobby’s. Ik heb een fotografie bedrijf als zzp’er, wat tegenwoordig meer hobby dan werk is,  ik bouw websites en doe andere leuke dingen. Ik lees veel, en luister boeken op storytel.

Reizen stond altijd boven aan het lijstje van hobby’s,  maar de afgelopen tijd is dat wat lastig (zie opmerking over die zoon 😉 )
Maar.. ik heb het idee dat daar snel verandering in zal komen.
Oh, en we hebben twee jaar geleden ons eerste huis gekocht, wat we flink verbouwd hebben en waar we nog steeds veel tijd mee bezig zijn. Zo zijn we nu druk met verduurzamen! isolatie, zonnepanelen, het hele rattaplan!

Waar ga ik over schrijven dan?

nou.. over dat alles. denk ik. Dat, en ik heb mezelf voor 2019 een doel gesteld. Een soort motto meer.
‘Kaizen’.
Waarom en hoe zal ik in een losse post schrijven, maar ik probeer mijn leven in kleine stapjes aan te pakken om het steeds wat mooier, leuker, makkelijker te maken. Kleine stapjes, overzichtelijke veranderingen, dat idee. Niets drastisch, maar wel aan het eind een groot verschil.

En waarom is dat interessant?

Geen idee. Eerlijk. En daar doe ik het ook niet voor. Of je tot hier gelezen hebt of niet, of je andere stukken gaat lezen, of dat je direct weg klikt is mij om het even.  Ik denk alleen wel dat ook in het leven van een gemiddeld, normaal persoon genoeg is dat de moeite waard is om over te schrijven. Daar hoef je geen insta-social-influencer met beachbody en (al dan niet) oppervlakkige kennis van voeding of training voor te zijn. Daar hoef je geen diepzinnige quotes voor te citeren. Nee. Ook Jan met de korte achternaam maakt dingen mee die andere niet meemaken, en dat zijn verhalen die de moeite waard zijn om opgeschreven te worden.
Nou ken ik Jan met de korte achternaam niet persoonlijk. Dus ik schrijf mijn eigen verhalen.

Stel je even voor dan, voor die ene lezer?

Ik schrijf bovenstaande kop op, en voel me direct schizofreen. alsof ik tegen mezelf sta te praten. Maar goed, mocht er ooit iemand dit lezen:
Ik ben Ralf, ik heb hobby’s, een geweldige vrouw, een geweldige zoon en ik heb behoefte om te schrijven.  Basta.

 

 

2 Replies to “Ralf’s Blog – first post

  1. Hoi Ralf, ik vind het juist leuk om te lezen dat je voor jezelf in een blog wilt schrijven over wat jou bezighoudt, gewoon omdat je behoefte hebt om te schrijven, en van je af te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *